OPRØR I MYANMAR - Generation Z og generalerne

OPRØR I MYANMAR
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Udgivelsesdato: 16-06-2021
Sidetal: 160

Eva-Marie Møller

OPRØR I MYANMAR - Generation Z og generalerne

Den 1. februar 2021 afsatte militæret i Myanmar Aung San Suu Kyis demokratisk valgte regering og tog magten.  
Kuppet udløste en storm af protester imod militærdiktaturet, som besvarede modstanden med brutal undertrykkelse. På ufattelig kort tid fyldtes gader og pladser i alle Myanmars større byer af demonstranter, der krævede demokratiet tilbage, og hundredvis af demonstranter er blevet dræbt.
Bogen sætter fokus på Generation Z - de unge som fører an i modstanden mod undertrykkelsen med et ufatteligt mod og stor offervilje. De er veluddannede, de føler sig tæt knyttede til resten af verden, og de ser sig selv som Myanmars fremtid. 
Forfatteren har igennem de første måneder fulgt en række unge og deres forældre i ulydighedsbevægelsen og har dagligt modtaget videoer og beretningerne om uhyrlighederne, som hun beskriver i bogen.
Bogen giver også et indblik i Myanmars komplicerede historie. Hverken Aung San Suu Kyi eller skiftende militærdiktaturer har formået at integrere de 135 etniske grupper i en samlet nation. Derfor har Myanmar som det eneste land i verden haft interne krigshandlinger i 60 år uden afbrydelse.
Som bogens mange medvirkende spørger: Vil det lykkes Myanmar at vende tilbage til en demokratiseringsproces uden juntaen, eller står landet på randen af en borgerkrig?
 

Kommende udgivelser

Hævnen fra Hanoi

Thomas Bo Pedersen

Det ukendte Sydfrankrig

Mads Christoffersen & Eva-Marie Møller

info@mondogrande.dk 

Mads Christoffersen
mchr@mondogrande.dk
+4540295167

Livjægergade 44, 5. th.
2100 Copenhagen Ø
Denmark